Sista jobbveckan

Skickat från min iPhone
11 jul 2015 kl. 23:32 skrev Lena Claésson <lena.claesson@rusta.com>:
Här kommer äntligen ett nytt inlägg, struligt med att få upp inlägg på min blogg har det varit.

 

Fjärde veckan har gått i resandets tecken. Varit uppe i norr och rest runt.

 

Det roligaste med rundresan är att prova de olika lokala rätterna som serveras. Jag brukar säga att jag äter allt så länge jag inte vet vad det är. I norr så är de mer glada i vad de kallar vitt vin, nu är det inte vin i europeisk bemärkelse utan ren sprit 45 -52% sådär som man hinkar i sig under maten. Lite som om mans skulle ta vinglaset fullt med nubbe å svepa i sig. Inte mumma men så är det här uppe i norr.Åt åkså gogantiska lövtunnna majsbröd som man vek och vek och la kött och grönsaker för att sedan äta allt som vi gör med tacos-

  

  

 Kineseran kopierar det mesta, åkte förbi en guldförgyld Manikenpie som stod och skvalade. Idag så trodde vi att vi hade hittat till Wallmart men så kollade vi in skylten en extra gång och såg att affären hette Wullmart fast hade samma typsnitt och logga som äkta Wallmart.

 

Då vi inte hade beställt rum i tid på ett hotell så hamnade jag i sviten med tillgång till två toaletter bar och soffa plus ett skrivbord med eget konstverk. Å så en spökröst…..

  
När man jobbar borta så blir de ofta tidiga mornar och sena nätter tidskillnaden gör att man får mycket mail på eftermiddagen som måste besvaras på kvällen så man blir ofta sittandes och knacka på datorn till sena natten.

Så när jag var klar för att gå och lägga mig var klockan över tolv. Brukar titta tv innan jag slocknar och det gjorde jag även denna natten. Men nu var det inte bara bbc ankaret som talade, jag hörde även en kvinnoröst som upprpade nästan utan att andas nått med stickypinn? Stängde av tv och gick mot rösten som upprepade samma fras om stickypinn på kinesiska? Jag tänkte att det nog var nån form av varing kanske att de ville evakuera hotellet så jag stack ut nyllet i korridåren för att kolla om det var nått på gång och om rösten kom därifrån. Korridåren var tom och helt tyst, rösten kom från mitt rum från airkoditionfläkten i hallen. Nä nu måste jag ha lite hjälp å få slut på tjatet om stickypinn. Jag ringde till roomservice som inte kunde någon engelska. Så efter ett par samtal och det ständigt tjatande rösten om stickypinn. Rignde jag en sista gång å bara sa SEND SOMEONE UP!! Blir ståendes i rummet i min pyjamas joch väntar och lyssnar på stickypinntjatet. Precis sekunden innan roomservice ringer på dörrenslutar rösten och man hör bara som ett gökur å stå blir det tyst.jag öppnar dörren och in strömmar tre små kinerser in i sina små hotelluniformer med kinakragar. De börjar snurra runt och jag ivrigt försöker förklara för de förvirrade kineserna om rösten som kommer från taken och säger stickypinn. De fattar nada. Jag viftar och pekar mot taket och förlarar med händerna att nån pratar om stickypinn, inser att jag nog framstår som helt galen men nu har jag fått igång kineserna som skruvar på alla knappar som fins på airkondionsdisplayen . det slutar med att en av dom rusar in i garderoben och tar fram ett par kanintofflor sliter upp plasten och placerar tofflorna framför mig. Inser nu att det inte är nån ide utan gör tummen upp och vinkar adjö åt kineserna. Undrar stilla vad de sa om mig när de stängde dörren men mest undrar jag vad rösten i taket sa när den upprepade varje sekund Stickypinn?

  

  

     

 I går gick jag på semester och i morse tog vi tåget från Hangzhou till Peking. Lämnade ett blåsigt södern tyfonen skulle komma under lördagen till ett varmare och torrare Beijing. Och i morgon blir det kinesiska muren som ska få ett besök. Detta ser jag framemot jättemycket.

Här bor vi nu i Pekings gamla kvarter Hutongerna

   
Leel

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *