Hällregn å taximöten

ibland får man bara en underbar historia i knät.

Vi tog taxi från kontoret till hotellet då det riktigt ösregnade. Himlen var blygrå och regndropparna stora som jättehagel.

Vattnet forsade mellan gatstenarna i en väldig fart när vår taxi körde fram och vi sprang och hoppade in. Taxins plastsäten blev blöta av alt regnet och vi pustade ut. Jag kände på mig att det kommer att ta tid, köer på regnvåta vägar är vanliga i Asien. Regnet tilltog ännu mer.

 Medan jag satt och stirrade ut genom bilrutan hade min kollega börjat prata med chauffören . Jag förstod inget men efter en stund så fylldes taxibilen av en stark vacker och klingande röst. Jag greppade mobilen och började fascinerat lyssna och spela in taxichaförens röst. När taxichaförens tystnad berättar min kollega att detta är inte bara en taxichafören utan han är också poet och livsbejakare, tar dagen som den kommer jobbar som chaffis, är poet skriver för dagstidningar och jobbar med välgörenhet.

Efter flera vakta dikter så var färden slut och han ville ge sonen en gåva då han fick reda på att Lillis tränade att skriva kinesiska tecken. Vilka generösa fantastiskt vänliga människor det finns. Vilka livsöden och vägar som gör att man får möjlighet att mötas. Kan bara vara tacksam.


//Leel ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *