Skrivarkurs dag 93

Har fortsatt att renovera sonens rum. och jobbat med ett mönster som jag har fått i uppdrag att göra om. Mönstret ska pryda utedynor 2016när det tänkt. Ska ändra rapporten och ändra färgerna. Ibland när man be leverantörerna att göra mönster blir det lite lite anpassat till den nordiska marknaden. Då får jag hjälpa till och styra upp mönsterbilden till det inköparen vill ha.

I morgon är det skrivarkurs igen. i morgon ska vi ha skrivit en personbeskrivning. Jag har skrivit:

Mamma , jag giiiiilar dig å jag svarar alltid Å jag giiiiiilar dig.

Ett barn har många namn Lillis, Fellan, Mammas skatt, hans riktiga namn Felix Magnus Henry. Ja han fick heta Felix efter ketchupen för hans pappa är kock. Vi skojade när han föddes att vi skulle döpa honom till Felix, Findus, Bong å efternamnet. Det klingade  ju liksom lite adligt och alla var produkter i ett kök.

Om det finns någon person jag beundrar så är det min son , inte för att jag som har varit med och skapat honom utan jag gillar honom för just det han är och det han står för och det han är. Ibland så är han mycket mer förnuftig än vad jag är. 

Tänk vad fort det går från att han var en liten herre i snickarbyxor till ha blivet en 175 cm man med runt ansikte och bruna ekkorögon. Skäggväxten är väl lite  si och så med, ojämn  och fjunig på sina ställen. Han är lite rund om magen gamer som han är. Blir ju mycket data för honom.Det luktar för mycket AXE och svett, det bubblar ju hormoner ut porerna på tonåringarna och han är inget undantag.  Han har ett otroligt samhällsengagemang.  Och kan spänna ögonen i mig och säga att nu får du tänka om och i helt nya banor. Så som bara unga kan som inte har en cynisk och förstörd tanke. Felix tankar är lätta och okomplicerade. Han står på de svagas sida och vet mycket väl  att han är privilegierad som fötts och har vuxit upp i ett tryggtland med en trygg familj runt sig.  Har en vilja att hjälpa de svaga och de utsatta. 

Vi har kämpat med grundskolan läs och skrivsvårigheter, stödlektioner, en fröken som sa att Felix inte kommer att läsa de stora romanerna, jösses va fel hon hade. Han har plöjt igenom Karl Marx kapitalet å älskar böcker med fantasy .  Han landar alltid med fötterna tryckt och säkert ingen oro syns sällan eller aldrig i hans ansikte.

Just nu är Felix på väg ut i livet han är inte redo att  flyga ännu men han slåss för sin frigörelse på sitt sätt. Det sägas att tonåringar är så jäkliga och besvärliga för att man som förälder ska tyck att det är helt ok att dom flyttar. Annars om de hade varit lika ljuvliga som de små fjunen de har varit så hade man aldrig låtit dom flytta. Man ska bli så trött på dom att man frivilligt och med glädje se barnen till oss öppnar dörren och ta steget ut till deras nya egna liv.

I maj blir han myndig och får vara med att bestämma vem som ska regera landet och verkligen bli ansvarig för det man gör fullt ut.  

Jo han hatar vinterskor älskar jeans och går alltid sommar som vinter runt i gympadojor. Å han är det vackraste, mysigaste och coolaste en stolt mamma vet. 

Mamman

Kram Leel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *