Karolina Henke å Abecitas konstmuseum.

Idag har jag besökts abecitas konstmuseum som har en flera olika bra utställningar just nu om man gillar Mode och fotografier.

Jag började med att besöka Karolina Henkes utställning One of a kind. Hon började med att plåta hundar i parken och sälja bilderna för 30-40 kronor styck. I två år var hon assistent till konstfotografen Andres Serrano i New York men sedan tio år är hon sin egen, och har nu sin hittills största utställning som är  väl värd ett besök.

CCI20091217_00000 Hennes bilder är aldrig tråkiga de är provocerande och glada på samma gång.Bilder speglar den vackra modemodellen men på ett riktigt intressant sätt det är färgglatt, glossigt och ändå är en del modeller så fula i sin skönhet att man blir äcklad. Iland vrids bilden till att mer likna clowner i 80-tals tappning. Mycket 80-tals uttryck.

 Bild 003 Bild 004 Bild 006Bild 005

Bild 017 Bild 016Bild 015 

Gå och se utställningen jag rekommenderar den varmt.

I en annan del av lokalen fans utställningen Fashion Images en vandrings utställning från Nordiska museet. Här får man följa både modet och fotografins uttryck genom  åren och genom olika fotografers linser.

Bild 010 Bild 007 Bild 008 

 Bild 021å vacker vilken Pose!Bild 019 Bild 020

Ta er tid mellan grötskedarna som hivas in i munnen och besök  Abecitas konstmuseum i Borås som makarna Swedmarks så underbart har ordnat för Boråsarna och dess besökare. Samtidigt kan ni gå in på Swedmarks outlettbutik i fabrikslokalerna som också innehåller konsthallen för att shoppa loss på underbara underkläder och gubben kan få sig ett par snygga Salming kalsingar! nytta å nöje de gillar jag.

Bilderna har jag tagit med Mobilkamera!

Leel

Ett svar på “Karolina Henke å Abecitas konstmuseum.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *