Formex span 2009

Bloggen sega till sej rejält i förra veckan så då tog jag bort en hel del inlägg i tron att  det var felet!! Hade kanske förstora bilder vad vet jag teknikens under och jag är inte alltid polare. Därav ett sent inlägg om Formex och stockholmsresan.

 

Mässan bjöd på mycket inspiration och glädje. Jag gillar verkligen mässor och att gå och få nya intryck.

Introt i år handlade om fashionabel resa till en svunnen tid.
På trendtemat ”Vintage Travel” byggs en inspirationsutställning som för tankarna till det Gamla Europa.
Redan på entrétorget förflyttas besökaren till en annan tid. Designer Paula Malm utformar en miljö som är  en blandning av järnvägsstation och kontinentalt hotell med vänthall och spa. Fasaden är inspirerad av den europeiska korsvirkestraditionen och inne i bygganden går en tio meter lång korridor som mynnar ut i en vänthall. Här finns bland annat en hittegodsavdelning som är full av överraskningar. Man kände lugn och ett visst vemod när man gick omkring i de små uppbyggda scenerna. 

formex intro formex2009aw

 

När man vandrar runt i mässhallarna så fins det några uttryck eller produkter som fastnar på näthinnan. Jag tyckte att det Rostiga järnet stack ut. Jag fick en känsla av mycket romantik eller rättare sagt massor av romantik och gamla spetsar. En förlorad värld, rosor och pioner . Man kände broderi och handarbete som manade till lugn. Många hade fortfarande bokstäver med i mönsterbilden eller uttrycket. Man blandade broderade bokstäver med randigt eller rutigt tyg  i dova färger.

TWOFACES som hade  de mest underbara rostiga järndekorationerna. 13034IMG_0660 6 12014IMG_0876 13001-5 13033 

Blandar man med rosor och pioner blir det helt underbart. Nästa sommar kommer det rostiga järnets romantik att slå igenom är jag övertygad om.

Bilderna har jag lånat från Two faces och Mr plant.

 

Leel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *