Maud Fredin Fredholm

Röhsska museet i GBG har en helt ljuvlig utställning om Maud Fredin Fredholm en ikon i svensk design under 60-70-80-90-2000 talet. Utställningen pågår till27 september så hinner ni och kommer ni till GBG så ta en sväng in och kolla.

Själv växte jag upp och gick i skolan nära där Fredin Fredholm där hon hade sin ateljé och boningshus i Pixbo, så jag kom i kontakt med hennes design tidigt. Fast när jag var knodd och junis var väl inte detta som jag traktade efter så välldans mycket. Att ta på mej detta nää de skulle jag aldrig göra. Nej, då på den tiden ville jag ha ett par Gul & Blå eller Puss & Kram jeans. De stod högt i kurs å gissa om man var stolt när man fick sina första “riktiga” Jeans.Maud fredin fredhplm1DSC01057 DSC01056 DSC01059

Hon måste ha varit riktigt duktig på mönsterkonstruktion på ett sätt. Hennes tryck är tryckta så att man klipper ut delarna med minsta möjliga spill. och mönstret är perfekt avpassat till plagget. Riktigt finurligt.

//Leel

2 svar på “Maud Fredin Fredholm”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *