Harri Koskinen får design pris!!!

muji-2005Är jag glad idag eller!!! en av mina favoriter på designhimlen har verkligen fått vingar.

Den finländske formgivaren Harri Koskinen får ett stort nordiskt designpris. Torsten och Wanja Söderbergs pris går på en miljon svenska kronor. Jag bara bockar och grattulererar till priset. motiveringen löd:
”Harri Koskinen är en av de formgivare som nu lyser starkast i arbetet på att föra den nordiska designtraditionen vidare. Hans stora och breda produktion har ett unikt, stramt och konsekvent genomfört formspråk med tydlig nordisk förankring i kraven på god funktion, formens enkelhet och materialval, sådant som tillsammans skapar ett bestående värde. Samtidigt som han med stor framgång samarbetar med designintensiva företag i olika delar av världen, medverkar han aktivt i förnyelsen av sitt hemlands designindustri.”

Här kommer några av de produkter och föremål han har skapat. blocklamp-designhouse-stockholm-199601Vem känner inte igen blocklampan som gjordes till Design house Stockholm 1996

lantern-ittala-1999-01Koskinen har jobbat för Iittala. Här har han skapat många vackra föremål som Lantern från 1999. Total njutbar.

frekvenssi-marimekko2006_01 

Tyget frekvenssi är gjort för Marimekko år 2006

Koskinen har även gjort layout för Finlandia riktig vikingadryck!!

finlandia-vodka-wordlwide-ltd-2003_01

Och designat underkläder. Ja gillar bilden en riktig man behöver riktiga kläder! Oh machoman!! Black Horse heter designen, ja nu menar jag inte mannen. Vad han heter är höljd i dunkel men det kanske är designern själv tycker att de har likheter.

valio-underwear-black-horse-2007_01

Å så här är han då själv i egen designad person.

harri_koskinen_102x81

Leel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *