Nordik i Partille

Nordik Fick ett besök i helgen.

Design möbler i massor ut efter väggarna. Känslan var att de hade satsat på soffor (kanske för att de hade drive på denna produktgrupp just nu) Det kändes som de bara hade riktat in sej på en enda livstil, less is more, en riktigt ultramodern stil som snart alla Svennar har i sina hem. Där var den raka låga soffan i grått (Visst har ni den hemma?) där fanns det låga soffbordet super matchat till denna grå soffa. Å så golvlampan från 80 talet med endast en stor kupa istället för en hel drös med mindre lampor på en svängd arm. Sweep, golvlampa, krom 1 595 sek

lampa_9

Nordik hade ett helt hörn med Kartell och designers som P. Starck och F. Laviani produkter. Nu känner jag lite vämjelse över detta att man i en dussin affär som denna har dessa designers produkter? Men är man P.Starck så är det väl ok men hur mycket design blir det egentligen när varenda grannkärring har en Stack möbel? Det kallas väl massproduktion då eller EPA produktkänsla. Köper jag design vill jag ha serienummer och känna mig lite utvald. Men sån e jag.

Kartellhörna

Det jag gick igång på var en serie med Andy Warhold designade textilprodukter.

andy-warhold

Sen fans det Cult och Siaforms krukor och ljusplattor mm.

Gillar man mainstream design gillar man Nordik som affär. Jag förväntar mig massor av nyare och hetare designprylar nästa gång jag kommer på besök.

Leel

Ett svar på “Nordik i Partille”

  1. Keep up the amazing work!! I love how you wrote this and I also like the colors here on this site. did you create this yourself or did you outsource it to a coder??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *