Origami trend

Många  pratar om Origami som en trend och det kan jag också ha en känsla av att det kommer att bli.

 

Konsten att vika papper kom till Japan från Kina omkring 600 e. Kr. Under Edo-perioden ( 1603-1867) ökade papperstillverkningen i Japan och papper blev mer lättillgängligt. I samband med det blev origami en hobby för flertalet.

Vanligtvis utgår man från ett kvadratiskt ark som är färgat eller mönstrat, på ena eller båda sidorna. Ofta används det traditionella japanska papper washi till origami. Washi används även till skjutdörrar, solfjädrar, måleri, tryck och att skriva på. Men man använder även andra typer av papper, och man kan använda vilket papper som helst, med varierande resultat. Från Wikipedia har jag tagit ovan info det är skönt att veta bakgrunden till det hela.

 

I Paris i höstas hittade jag dessa lampor i ett skylfönster som jag tyckte var riktigt fina och  helt i linje med Origamitrenden.

 frankrike-008

 

I just love dom riktigt mycket å ångrar att jag inte shoppade loss på en eller två. Men men, har släpat på så mycket grejer i mina dar genom flygplasternas säkerhetskontroller och gater, ibland får man faktiskt avstå.

 

 

//Leel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *