Fresh Fish

Fresh Fish en modemässa som ger nya/unga designers möjlighet att visa upp sej. Å de gjorde dom.

det var runt 30 utställare med varierat utbud och monteridéer. Många hade hängt upp sina alster på rena klädhängare. Ja vet inte, men när jag går på mässa för arbetets skull så vill inte jag känna mej som om jag kommer in i en klädaffär. Jag vill se grejorna på dockor eller något annat innovativt. Å sen pressa sömmar och fållar snälla snälla.

Det fans några som stack ut från mängden och det är några jag tro på.

Klara Hobbs

 klara-hobbs

 Hennes kollektion med bolluttryck över ex axlarna kändes nytt och fräscht.

Det fans en hel grupp med inbjudan Vitryska designstudenter Melintsa Mody. Flera av dessa var riktigt snyggt och kommersiellt gångbart i valda delar. Speciellt gillade jag det riktigt militärryska stilen. Detta vill jag se mer av.

dsc01043 bangla-029

 Det fans en del smyckes designer som stack ut rejält. Dels var det Tobias Birgersson och hans smycken i form av strings. Detta string uttryck ar vi sett flera säsonger på gardiner, Lampor och nu kommer det i mycken och de var riktigt riktigt läckra.

LOD Tobias Birgersson

En annan smyckes kollektion som stack ut var Black Badger smycken i compositmaterial som används i satelliter och andra avancerade produkter som sportbilar mm. ett stenhårt material som lamineras ihop för att till slut svarvas till sin form. På Formex såg man en tydlig trend där man ger köparen en upplevelse eller historia tillsammans med produkten. Å det är precis så det är med dessa smycken man får en hel häftig historia med på köpet. ja menar vilken man går inte igång på en historia om rymdskyttlar satelliter och grymma racerbilar.

gallery_redesign entrence

 Produkterna på mässan hade ett 40 tal uttryck blandat med Disco 80 tal med stora axelvaddar. jag skulle vilja se mer eget vad står egentligen 2000 talet för eller är det då vi hade vintage och repro mode?

Efter Fresh Fish så drog jag vidare till jo tror om ni vill Baby & Barnmässan i innerstan!! Men det är en helt annan historia och inte så trendig I been there and done that and I will never go back 😉 så den tar vi i ett annat forum.

//Leel

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *